6 Ağustos 2014 Çarşamba

Hit Exchange Programları Faydalı mı?

Hit Exchange Programları Faydalı mı?

Son bir kaç gündür bazı "hit değişim" (hit exchange) programlarını inceliyorum.

Bu tür programlar, farklı IP'ler üzerinden üye web sitelerine belirtilen kriterlerde bağlanarak, sanal hitler oluşturuyorlar. Örneğin HitLeap programı bu anlamda gayet güzel çalışıyor. Sitenizin ziyaret sayısının birdenbire patlama(?) yapmasını sağlıyor...

Eğer sitenize reklam almıyor ve arama motorları tarafından banlanmasını bir risk olarak görmüyorsanız, bu tür programları kendinizi -ve belki bazı ziyaretçileri- kandırmak için kullanabilirsiniz.  Ama, neresinden bakarsanız bakın, yaptığınız bu iş aslında bir "sahtekarlık" girişiminden başka bir şey değildir. Arama motorları her geçen gün biraz daha akıllanıyor. Yapay Zeka için bu alan, muazzam bir laboratuvar olarak çalışıyor.



Günümüz dünyasında, bazıları, çalışmadan kazanmanın peşinde. 

Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, yolunuz açık olsun!

Ama ben, asıl doğru davranışın, gerçek ziyaretçiler kazanmak, onları korumak ve sayılarını arttırmak için yapılacak uzun soluklu çalışmalar gerektirdiğini düşünüyorum. Aksi halde, biraz kendinizi, biraz da başkalarını kandırarak ulaşacağınız nokta, yanlış bir noktadır. Üstelik, sonunda onun da bedelini mutlaka ödersiniz.

Lütfen bu tür girişimlere yeltenmeyin! 

Belki biraz daha fazla zamanınızı ve enerjinizi alacaktır ama, sitenize kazandıracağınız gerçek ziyaretçiler, elde edeceğiniz başarının da kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Blogger Gurusu









0 yorum:

Yorum Gönder