29 Temmuz 2014 Salı

RESPONSIVE TEMANIN ÖNEMİ

Eğer bir blog işletiyor ama "Responsive" kavramını tanımıyorsanız, bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Özet olarak "responsive" blog temaları sadece bilgisayar ekranlarına göre değil, tablet, cep telefonu gibi mobil cihazların değişken ekran boyutlarına da kolaylıkla uyum gösterecek şekilde düzenlenirler. Dolayısıyla eğer bloğunuzda "responsive" bir tema kullanıyorsanız, bloğunuza yapılan bağlantı ister bir bilgisayardan, ister bir tabletten, ya da bir cep telefonundan yapılmış olsun, ekran görüntüleri bağlantı yapan cihaza en uygun şekilde optimize edilecek demektir.

Responsive özelliği olmayan temaların, farklı boyutlardaki mobil cihazlarla uyum içinde çalışması mümkün değildir. Bu yüzden, giderek sayıları artan mobil kullanıcıları kaybetmeye mahkum olursunuz.

İlk aşamada sitenize ekran çözünürlükleri farklı bir kaç cep telefonundan veya tabletten bağlanarak işe başlayabilirsiniz. Eğer o küçük ekranlarda web sitenizin sadece yarım-yamalak görüntülerine ulaşıyor ve sayfaların tamamını görebilmek için ekranı sağa-sola kaydırmak veya iyice küçültmek zorunda kalıyorsanız, sitenizdeki tema responsive özellikte değil demektir. Ya da en iyimser tahminle, responsive özelliği devreye sokulmamıştır.

Mobil cihazlardan internete bağlanma oranları her geçen gün artıyor. Aşağıdaki grafik, 2014 yılı Şubat ayına ait ve Amerika Birleşik Devletlerinde mobil cihaz kullanımının, masa üstü kullanımını geçtiğini belgeliyor. Bu yöndeki değişim, hızlanarakdevam ediyor.

Alıntı: money.cnn.com/

Web sitenizin ziyaretçi trafiğini kontrol ederken, masaüstü ve mobil cihaz kullanım oranlarına özellikle dikkat edin. Eğer siteniz mobil cihazlarla uyumlu değilse, vakit geçirmeden bir çözüm üretmelisiniz. Kendiniz yapamıyorsanız, bu işin uzmanlarından yardım alın.

Kolay gelsin!

Blogger Gurusu

Kaynaklar:  http://money.cnn.com/2014/02/28/technology/mobile/mobile-apps-internet/






0 yorum:

Yorum Gönder