28 Temmuz 2014 Pazartesi

YENİ BİR TREND TEMA BAZLI SEO

Tema Bazlı SEO
Son zamanlarda SEO konusunda tamamiyle yeni bir eğilim gelişiyor: Tema Bazlı SEO.

Bu yeni yaklaşımda klasik sözcük bazlı SEO çalışmaları etkinliğini giderek kaybediyor. Sözcükler yerine artık kavramlar ve düşünceler daha fazla ön plana çıkıyor.

Tema Bazlı SEO (tema bazlı optimizasyon), gerçek insanların düşünce ve dil kalıplarını dikkate almayı gerektiriyor.

Google ve diğer tarama motorları artık sitelerin  sözcük bazlı optimizasyonunu ile yetinmiyorlar. Tema bazlı optimizasyon, yani kavramlara ve düşünce gruplarına dayalı optimizasyon giderek daha büyük bir önem kazanıyor. İşte bu yeni değişimin farkında olan site yöneticileri, gerekli önlemleri aldığı taktirde, ummadıkları kadar kısa süre içinde çok daha yüksek PR değerlerine ulaşabilirler.

Google, bildiğiniz gibi arama yapanlar açısından güvenilirliğini sürdürmek ve daha da geliştirmek için büyük yatırımlar yapıyor. Tema Bazlı Optimizasyon konusu da işte bunlardan biri.

Yapılan hesaplara göre tema bazlı optimizasyon sayesinde, sözcük bazlı optimizasyona kıyasla reklam gelirlerini 1.5 ila 3 kat arttırmak mümkün olabilecek.

Google, bu çalışmaya başlarken kullanabileceğiniz ücretsiz aracınızı hazırlamış bile:
https://adwords.google.com/KeywordPlanner

Ya da yine Google tarafından sağlanan "SEO anahtar sözcük önerileri" size yararlanabileceğiniz çok sayıda seçeneği sunuyor.

Önümüzdeki günlerde "Tema Bazlı SEO" uygulamalarının nasıl yapılabileceğini örnekleriyle inceleyeceğiz.

Ne yazık ki bu konuda yeterli Türkçe kaynak yok.

"tema bazlı SEO" terimini Google üzerinden arattığınızda 13 bin 900 sonuç geliyor. Bunların pek çoğu da konu ile ilgisiz. Oysa "theme based SEO" terimini arattığınız zaman, 3 milyon 760 bin sonuç karşınıza çıkıyor.

Ancak bu durumu bir olumsuzluk olarak algılamayın. Eğer yeterli miktarda İngilizce biliyorsanız, ya da bu konuda yardım alma şansınız varsa bu ortamı kendiniz için yararlı bir fırsata çevirebilirsiniz. Türkçe siteler arasında, bu konudaki öncü girişimciler arasında kolaylıkla yer alabilirsiniz.

Beni izlemeye devam edin!

ahmet aksoy

Kaynaklar:
http://www.sitepronews.com/2014/07/23/future-seo-theme-based-approach/
http://www.persuasionworks.com/seo-tips/themes-not-keywords.htm
http://moz.com/blog/keywords-to-concepts
http://www.wpvirtuoso.com/how-to-use-seo-on-wordpress/
http://bloggergurusu.blogspot.com.tr/2014/07/yeni-bir-trend-tema-bazl-seo.html




0 yorum:

Yorum Gönder